Menu
Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i gamlebyen i Oslo sentrum. Vitner har opplyst å ha sett noen knuse en rute i bygget, før det begynte å brenne. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Evakuerte får sove hjemme etter brann i Gamlebyen i Oslo

Det begynte natt til søndag å brenne i et kafélokale i Oslogate på St. Halvards plass i Gamlebyen. Politiet mistenker at brannen er påsatt.

Av NTB | 07.11.2021 03:52:45

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene fikk melding om brannen klokken 2.05 og Oslo brann- og redningsetat rykket ut med sju biler.

– Vitner har opplyst at en person har knust en rute på stedet. Like etter begynte det å brenne, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at beboere oppover i etasjene evakuerte seg selv, men etter en drøy times tid fikk alle flytte hjem igjen.

– Gården er sjekket og gjennomgått av brannmannskapene og alle har fått flytte hjem igjen, forteller Pedersen klokken 3.30.

Bygningen som brant er en såkalt 1890-gård, opplyser brannvesenet.

– Nå ved 2.30-tiden begynner vi å få kontroll på de åpne flammene. Nå skal vi undersøke at det ikke brenner i konstruksjonen, fortalte vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Like før klokken 3 opplyste brannvesenet at brannen er slokket.

(©NTB)

Flere nyheter: