Menu
Foto: E. Solberg / Radio Haugaland

Evakuerte Burger King

Burger King-restauranten på Norheim har opplevd et enormt trøkk etter åpningen. Dette har førte til utfordringer med varmgang, sikringer som ryker og alarmer som blir utløst.

Av Egil M Solberg | 13.05.2018 00:06:15

Næringsliv– Vi er helt overveldet over responsen vi har fått. Det er så stor pågang at vi har måtte hente inn ekstra mannskaper fra andre Burger King-restauranter, opplyser restaurantsjef Kristina Thorbjørnsen til Radio Haugaland.

I utgangspunktet skulle restauranten bare ha ekstra mannskaper i forbindelse med åpningen, men trøkket har vært så enormt at flere ansatte har måtte reise til Haugesund for å hjelpe til.

– Lørdag ettermiddag toppet det seg. Den enorme trafikken førte til varmgang i utstyr og da røk hovedsikringen. Ventilasjonsanlegget stanset og brannalarmen ble utløst. Det var rimelig kaotisk, medgir Thorbjørnsen.

Restauranten måtte derfor stenges og mange skuffede kunder måtte forlate stedet uten å få servering.

– Det var masse folk og vi hadde bestilt mat da brannalarmen ble utløst. Det opplyser en kunde som tok kontakt med Radio Haugaland lørdag ettermiddag.

Da hadde kundene allerede måtte vente en stund på maten som aldri kom.

– Da alarmen gikk fikk vi ikke pengene tilbake. En ansatt opplyste at vi kunne komme inn og få skrevet underskrift på kvitteringen. De sa vi kunne komme tilbake og få maten servert en annen dag, opplyser kunden.

Restaurantledelsen beklager

Hos Burger King beklager de på det sterkeste og ber folk ha forståelse for situasjonen.

– Alle kundene skal få en ekstra påskjønnelse når de kommer tilbake. Det er beklagelig at slikt skjer og vi gjør det vi kan for at slikt ikke skal skje igjen, sier restaurantsjefen.

Lørdag kveld var både elektrikere og rørleggere på plass i restauranten for å utbedre feilene og entreprenør jobber med å øke kapasiteten på anlegget.

– Det blir jobbet utover kvelden og vi satser på å kunne ha åpent som normalt igjen i morgen formiddag, sier Thorbjørnsen til Radio Haugaland ved 22.30-tiden lørdag kveld.

Overveldet også i Oslo

Ledelsen i Burger King i Norge forventet stor pågang ved åpningen på Norheim, men dette ble over all forventning.

– Denne enorme responsen gjør at enda flere ressurser i form av dyktige folk er sendt til Haugesund. Dette for å bidra til at kundene skal få rask og god service fra oss, avslutter restaurantsjefen.