Menu
En reisende med munnbind på flyplassen i Beijing onsdag. Kina har denne uken fjernet kravet om karantene for reisende som ankommer Kina. Det har ført til et oppsving i antall kinesere som ønsker å reise utenlands. Foto: Andy Wong / AP / NTB

EUs smittevernbyrå: Testing av reisende fra Kina er ubegrunnet

Obligatorisk koronatesting av reisende fra Kina er faglig ubegrunnet, fastslår EUs smittevernbyrå ECDC.

Av NTB | 29.12.2022 17:15:39

Politikk: USA og Italia samt flere asiatiske land har besluttet at alle som kommer med fly fra Kina, må vise fram en negativ koronatest.

Ifølge ECDC er det ikke aktuelt å innføre et slikt krav i EU som helhet, ettersom byrået mener at det er et unødvendig smitteverntiltak. Byrået skriver i en uttalelse at risikoen for importerte infeksjoner er «ganske lav» sammenlignet med antall infeksjoner som allerede sirkulerer i europeiske land, og som helsevesenet nå er i stand til å takle.

Meldingen kommer etter at EU-kommisjonen torsdag innkalte til et møte i EUs helsesikkerhetskomité for å diskutere eventuelle tiltak etter at Kina lettet på smittevernrestriksjonene og nå opplever en omfattende smittespredning.

– Det er svært viktig at EU handler samlet og koordinert når det gjelder mulige folkehelsetiltak i lys av situasjonen i Kina, sier en talsperson for EU-kommisjonen til nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Flere nyheter: