reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den første leveransen med koronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom Hellas fredag kveld. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB

Europeiske land tar imot koronavaksine

Norge er blant flere europeiske land som lørdag morgen fikk sin første leveranse av koronavaksinen til Pfizer og Biontech.

Av NTB | 26.12.2020 09:53:01

Medisin og helse: Pfizer-vaksinen fikk grønt lys fra EUs legemiddeltilsyn EMA mandag og er dermed også godkjent for bruk i Norge.

Lørdag morgen ankom de første Pfizer/Biontech-dosene Norge.

Det var kort tid etter at vaksinen ankom det danske folkehelseinstituttet på Amager. Her skal de bli pakket om i mindre kasser og distribuert videre til Danmarks fem regioner. Det opplyser danske TV2.

Også Sverige har fått sin første leveranse, opplyser svenske Folkhälsomyndigheten på sine nettsider.

– Det føles bra at vi nå er kommet til dette leddet, sier Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell i en pressemelding, melder Aftonbladet.

Vaksinasjonen i Frankrike begynner etter at landet fredag kveld meldte om funn av det første tilfellet av den muterte koronavirusvarianten som blant annet Storbritannia har påvist fra før.

Hellas fikk på sin side den første forsendelsen da kjøretøyet med vaksinedosene passerte grensen fra Bulgaria sent fredag kveld.

Den nye og mer smittsomme varianten er så langt oppdaget i Danmark, Tyskland, Nederland, Australia og Japan.

Søndag starter EU-landene massevaksinasjon mot covid-19. I Danmark er det beboere på sykehjem som vil få de første dosene

Også Frankrike mottok lørdag morgen sin første leveranse, som ble den kjørt til et sykehus utenfor Frankrikes hovedstad Paris. Her skal dosene også pakkes om også kjøres ut til sykehjem i Sevran og Dijon.

(©NTB)

Flere nyheter: