Menu
Kraftige bølger foran et fyrtårn i Newhaven ved sørkysten av England søndag, da uværet Ciara traff De britiske øyer. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix

Europeiske land rammet av kraftig uvær

Et voldsomt uvær har kostet minst seks mennesker livet og ført til store problemer for reisende i en rekke europeiske land.

Av NTB | 10.02.2020 19:02:10

Ulykker og naturkatastrofer: Uværet fikk først navnet Ciara, men kalles Sabine i Tyskland.

Vindkast med vindhastigheter på over 160 kilometer i timen er registret blant annet i Bayern. Britiske meteorologer mener Ciara trolig er den verste stormen i Storbritannia så langt i dette århundret.

Uværet rammet en rekke europeiske land samtidig som nordmenn forberedte seg på ekstremværet Elsa og ekstremt høy vannstand.

En mann druknet i Sverige da en båt kantret på innsjøen Fegen. Og både i England og Slovenia omkom mennesker da biler ble truffet av fallende trær.

Samtidig døde én person i den tyske delstaten Hesse da et kjøretøy kjørte inn i en lastebil som ble brukt i arbeidet med å fjerne skrot som var blåst ut på en motorvei.

Både fly- og togtransporten ble hardt rammet. Over 700 flyginger i Tyskland ble kansellert, og på Schiphol lufthavn i Amsterdam var antallet til sammen over 400 søndag og mandag.

I Sveits er flere tog- og taubaneavganger kansellert. Også skoler ble stengt etter at det ble registret vindkast på opptil 148 kilometer i timen.

I Polen omkom en kvinne og hennes 15 år gamle datter på et alpinsenter mandag. De ble truffet av et tak som vinden hadde revet av en bygning.

Flomvann førte til store materielle skader i Storbritannia, og 130.000 husstander i Frankrike mistet strømmen. Også i Polen var titusener uten strøm.

(©NTB)

Flere nyheter: