Menu
Fem europeiske bransjeorganisasjoner har undertegnet en avtale om å samarbeide for å fremskynde overgangen til netto nullutslipp. Foto: Heiko Junge / NTB

Europeisk olje- og gassorganisasjoner enige om å drive fram renere energi

En gruppe på fem europeiske bransjeorganisasjoner undertegnet tirsdag en formell avtale om å samarbeide for å fremskynde overgangen til netto nullutslipp.

Av NTB | 09.11.2021 17:38:39

Økonomi og næringsliv: Bransjeorganisasjonene representerer olje- og gassnæringen i Storbritannia, Danmark, Norge, Nederland og Tyskland.

Avtalen gjør at de forplikter seg til å gjøre sin del for å bekjempe klimaendringene, opplyser Norsk olje og gass i en pressemelding.

Det omfatter blant annet en forpliktelse til å arrangere et årlig toppmøte for å rapportere om framskritt knyttet til kutt i industriutslipp og utvikling av teknologi som kan være kritisk når det gjelder å hjelpe andre sektorer med å redusere sine utslipp.

Administrerende direktør Anniken Hauglie i bransjeforeningen Norsk olje og gass sier at alle land og sektorer i verden, også olje og gass, må bidra til å eliminere klimagassutslipp, og at det må skje raskt.

– Det er en krevende, men absolutt nødvendig oppgave. Vi ønsker å bidra til å skape en ny og fremtidsrettet energiindustri på norsk kontinentalsokkel, der vi bruker kunnskap og kompetanse fra olje- og gassindustrien til å videreutvikle sektoren, sier Hauglie.

(©NTB)

Flere nyheter: