Menu
Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Europaligakamp rammes av virusfrykt, må spille for tomme tribuner

Torsdagens åttedelsfinale mellom Sevilla og Roma i europaligaen skal spilles uten tilskuere, opplyser spanske myndigheter.

Av NTB | 10.03.2020 08:46:45

Sport: Dermed spilles den første av to åttedelsfinaler mellom lagene for tomme tribuner i Sevilla. Den spanske klubben opplyser på sine hjemmesider at det er myndighetene som har tatt avgjørelsen.

– Dette gjøres for tilskuernes sikkerhet og for å unngå spredning av koronaviruset, opplyser klubben.

Kampen føyer seg inn i rekken over kamper i europaligaen eller mesterligaen som får begrensninger som følge av koronaviruset. Blant annet må Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris St. Germain i mesterligaen.

Også tirsdagens mesterligakamp mellom Valencia og Atalanta spilles foran tusenvis av tomme seter.

Mandag ble det bestemt at all idrett i Italia avlyser alle idrettsarrangementer, på alle nivåer, fram til 3. april. Også dette et ledd for å begrense smitte av koronavirus. Italia er et av landene som er hardest rammet av viruset.

Når Eliteserien i fotball i Norge straks starter opp igjen er det ikke like dramatiske tiltak som er satt i verk. Norges Fotballforbund har bestemt at spillerne inntil videre ikke skal ta hverandre i hendene, verken før eller etter kamp.

(©NTB)

Flere nyheter: