Menu
Tord Haugseng herjet for Nærbø da Kolstad ble knust på bortebane i første kvartfinale i sluttspillet. Foto: Carina Johansen / NTB

Europacupsemifinalistene innledet sluttspillet med storseirer

Drammen og Nærbø, som i helgen møtes til semifinale i europacupen, innledet eliteseriesluttspillet i håndball med storseirer mot henholdsvis Halden og Kolstad.

Av NTB | 20.04.2022 19:49:40

Sport: Serietoer Drammen vant hele 40-24 over Halden hjemme i Drammenshallen, der det første av to semifinaleoppgjør mot Nærbø spilles lørdag.

Nærbø, som ble nummer fem i eliteserien, slo seriefirer Kolstad 34-26 på bortebane.

Drammen scoret tidlig og ga aldri fra seg ledelsen. Ved pause sto det 20-9, og vertene var klart best også i den andre omgangen. Gøran Sørheim var mestscorende med sju mål.

Nærbø lå aldri under i bortekampen mot Kolstad, men trønderlaget bet seg lenge fast og nektet å bli hektet av. Ved pause sto det 15-12 i favør av Nærbø, men tidlig i den andre omgangen kom Kolstad à jour for første gang siden 1-1 ved å utligne til 15-15.

Rett etter sa Nærbø takk for følget og dro fra til en klar seier. Tord Haugseng førte an med åtte mål og seks assist.

De øvrige kvartfinalene, serievinner Elverum mot Bækkelaget mot treer Runar Sandefjord mot ØIF Arendal, spilles søndag. Det er returkamper om en uke. Det spilles best av tre kamper, mens det er best av fem i semifinaler og finale.

(©NTB)