reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viking sviktet da det gjaldt som mest og mistet dermed muligheten til gruppespill i conferenceligaen. Foto: Carina Johansen / NTB

Europacup-drømmen knust for Viking – keepertabbe kostet dyrt

Viking hadde et godt utgangspunkt før hjemmemøtet med FCSB i kvalifiseringen til conferenceligaen, men siddisene sviktet og tapte 1-3 torsdag kveld.

Av NTB | 16.08.2022 21:01:30

Sport: Sist gang siddisene spilte gruppespill i europacup satt trenerlegende Roy Hodgson ved roret i vestlandsklubben. Torsdag kveld var det Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som drømte om å se Viking kvalifisere seg til gruppespillet i conferenceligaen.

1-3 hjemme mot FSCB ble imidlertid enden på europacup-eventyret for rogalendingene.

Hjemmelaget hadde med seg en 2-1-ledelse fra det første oppgjøret mot FSCB i Romania forrige uke. Viking havnet tidlig under 0-1 i Stavanger, men en straffescoring fra Zlatko Tripic drøyt halvveis ut i første omgang sørget for at lagene gikk til pause på 1-1.

Snaue ti minutter ut i andre omgang leverte Patrik Gunnarsson en brøler i Viking-buret, og gjestene gikk opp i 2-1. På overtid satte bortelaget et straffespark i mål, noe som også betød enden på europacup-reisen til Viking.

Da var det dårlig nytt for hjemmelaget at gjestene fra Romania satte første ball i nettet i Stavanger. En kort corner ble etter hvert pisket inn foran mål, og høyest raget Malcom Edjouma som stanget inn 1-0.

Etter de oransjekleddes ledermål, var det Viking som tok over initiativet i kampen. Viljar Vatne og Samúel Fridjónsson fikk hver sin store mulighet til å skaffe balanse i regnskapet, men ingen av dem lyktes foran mål.

Der var kaptein Zlatko Tripic sikker som banken, og utligningen var dermed et faktum. 1-1 var også stillingen da lagene gikk i garderoben etter en innholdsrik førsteomgang.

Etter pause var bortelaget tilbake i ledelsen etter en fryktelig målvaktsblemme fra Patrik Gunnarsson. På overtid satte FCSB inn 1-3 fra straffemerket.

Hjemme i Eliteserien har siddisene imidlertid variert mer i prestasjonene. På de siste fem kampene står laget to seirer, to uavgjorte og ett tap. Førstkommende søndag venter et høytflygende Vålerenga hjemme i Stavanger.

Utgangspunktet for Viking var enkelt og greit før torsdagens skjebnekamp: Seier eller uavgjort ville bety avansement til conferenceligaens gruppespill.

Drøyt halvveis ut i omgangen skulle det imidlertid lykkes for Viking. 19 år gamle Daniel Karlsbakk gikk i bakken etter duell med gjestenes sisteskanse, og kamplederen pekte resolutt på straffemerket.

(©NTB)