Menu
Camilla Herrem var i målform da Sola tok et langt steg mot gruppespill i europaligaen i håndball søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Europa-kontraster for norsk håndball: Sola vant tosifret – Tertnes røk med over 20 mål

Sola og Storhamar spilte seg til gode hjemmeresultater i europaligakvalifiseringen i håndball for kvinner. Det gikk tyngre for Tertnes og Molde på bortebane.

Av NTB | 14.11.2021 21:23:49

Sport: En opplagt Camilla Herrem dunket inn ni mål i Solas 36-25-seier over russiske Astrakhanotsjka i den første av to kamper i europaligaens tredje og siste kvalrunde.

I alt 545 tilskuere fikk med seg Sola langt på vei sikre en plass i gruppespillet på nyåret. Rogalendingene ledet 18-11 til pause.

Storhamar skaffet seg også et bra utgangspunkt med 31-27 over rumenske Gloria Buzau. Emilie Hovden ble toppscorer med ti mål foran 1626 publikummere.

Tanker om gruppespill kan Tertnes slå helt fra seg for denne gang. Laget fikk kjørt seg voldsomt i Tyskland, lå under 7-22 til pause og tapte 18-39 for Bietigheim. Returoppgjøret i Bergen får ingen reell nerve.

Madeleine Hilby sto for fem av Tertnes-scoringene søndag.

Tap ble det også for Molde i Frankrike, men det var ikke verre enn at romsdalingene kan slå tilbake om en uke. Chambray vant første møte 30-27 etter at Molde gikk inn i hvilen med 17-15-ledelse. Julie Lygren var målfarligst hos gjestene med åtte fulltreffere.

(©NTB)