Menu
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen presenterte onsdag en storslått plan for å møte konkurransen fra Kinas silkeveiprosjekt. Foto: AP / NTB

EU vil bruke 3.000 milliarder for å møte konkurranse fra Kina

EU-kommisjonen vil bruke over 3.000 milliarder kroner på infrastrukturprosjekter verden over i et forsøk på å møte Kinas massive satsing.

Av NTB | 01.12.2021 12:46:32

Økonomi og næringsliv: Onsdag presenterte EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen den såkalte Global Gateway-pakken, der målet er å sikre private og offentlige investeringer for å møte konkurransen Kinas såkalte silkevei-prosjekt utgjør.

Kina investerer massivt i jernbaner, havneanlegg, veier og annen infrastruktur i en rekke land for å gjenopprette den gamle handelsveien til Europa, et prosjekt blant andre Tyskland og Frankrike har kritisert.

– Global Gateway har som mål å mobilisere inntil 300 milliarder euro i investeringer mellom 2021 og 2027 gjennom å knytte ressursene til EU, medlemslandene, europeiske finansinstitusjoner og nasjonale finansinstitusjoner sammen, heter det i et dokument fra EU-kommisjonen.

– Vi vil vise at en demokratisk og verdibasert framgang kan levere og leve opp til lokale behov og takle globale utfordringer, sa von der Leyen på en pressekonferanse onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: