reklame
Menu
Den nye midlertidige teltleiren der tusenvis av asylsøkere skal tilbringe vinteren. Neste høst skal en ny leir bestående av konteinere – eller isobokser – stå klar. Foto: Panagiotis Balaskas / AP / NTB

EU varsler ny leir på Lesvos innen neste høst

EU og Hellas planlegger å bygge en ny leir på Lesvos innen september neste år som erstatning for den nedbrente Moria-leiren.

Av NTB | 03.12.2020 19:38:02

Politikk: Brannen i Moria-leiren rammet om lag 12.300 asylsøkere, som plutselig sto uten noe sted å bo. Både såkalte isobokser og hundrevis av telt gikk opp i flammer.

En del av asylsøkerne er nå overført til det greske fastlandet, mens andre er innkvartert i teltleiren Kara Tepe, og også ligger på Lesvos. Hjelpeorganisasjoner har uttrykt sterk bekymring for forholdene i leiren, spesielt nå som det går mot vinter.

Den nye permanente leiren skal ifølge en pressemelding fra EU-kommisjonen gi beboerne et bedre tilbud enn den overfylte Moria-leiren, som var en omgjort militærleir med fire ganger så mange mennesker som den var beregnet for.

Men hjelpeorganisasjonen Oxfam mener at den planlagte leiren, som skal kunne huse 5.000 mennesker, ikke er stor nok for å sikre beboerne verdige forhold.

Organisasjonen mener at asylsøkerne i stedet må overføres til fastlandet eller til andre EU-land.

(©NTB)

Flere nyheter: