Menu
Ursula von der Leyen trur med eksportstans for AstraZeneca hvis de ikke prioriterer å levere til EU-landene. Arkivfoto: Stephanie Lecocq / AP / NTB

EU truer AstraZeneca med eksportstopp

Det kan bli innført eksportstopp for AstraZeneca med mindre EU mottar sine lovede leveranser av koronavaksinen før andre land, truer EU.

Av NTB | 20.03.2021 11:23:47

Medisin og helse: – Det er vår melding til AstraZeneca: Oppfyll kontrakten dere har med Europa før dere leverer til andre land, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i et intervju med det tyske tidsskriftet Funke Mediengruppe.

Ifølge von der Leyen har AstraZeneca bare levert 30 prosent av de 90 millioner vaksinedosene de lovet under årets første kvartal.

EU prøver å raskt få fart på vaksineringen, ettersom flere av medlemslandene nå sliter med høyere antall koronasmittede.

Et EU-eksportforbud må først utløses av en enkelt medlemsstat og deretter godkjennes av EU-kommisjonen før det kan tre i kraft. Så langt har den bare blitt brukt av Italia, som har stoppet 250.000 doser fra å bli sendt til Australia.

(©NTB)

Flere nyheter: