Menu
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og EU-president Donald Tusk ber medlemslandene trå til for Notre-Dame og lover samtidig at blokka skal bistå Frankrike med gjenoppbyggingen av katedralen. Foto: AP / NTB scanpix

EU-topper sender kollektbøssen Europa rundt for Notre-Dame

EU-president Donald Tusk oppfordrer alle medlemsland til å bidra i gjenoppbyggingen av Notre-Dame. Jean-Claude Juncker sier EU-kommisjonen vil støtte arbeidet.

Av NTB | 16.04.2019 10:10:21

Ulykker og naturkatastrofer: Den ødeleggende brannen i den ikoniske fransk-katolske katedralen ble et av hovedtemaene da de to EU-toppene talte i EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag.

– I går var en forferdelig dag for alle. Europa er ikke likegyldig til Frankrike og Paris. EU-kommisjonen vil støtte gjenoppbyggingsarbeidet. Vi står og vil alltid stå sammen i solidaritet, sa EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

EU-president Tusk fulgte opp med en oppfordring til medlemslandene, samt en parallell til hans egen hjemby.

– Jeg vil komme med beroligende og solidariske ord til den franske nasjon, også som borger av Gdansk, som ble 90 prosent ødelagt og nedbrent og senere gjenoppbygget. Dere kommer også til å gjenoppbygge katedralen deres! sa han.

– Fra Strasbourg, den franske EU-hovedstaden, ber jeg alle 28 medlemsland om å bistå i dette arbeidet, sa han videre.

(©NTB)

Flere nyheter: