reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
EU-kommisjonens visepresident Margaritis Schinas antyder at alle EU-land vil kunne starte vaksinering på 2. juledag. Foto: François Walschaerts, Pool via AP / NTB

EU-topp: Koronavaksinen blir en julegave til alle europeere

EU-kommisjonens visepresident Margaritis Schinas sier legemiddelbyrået EMA jobber i supersonisk fart og at koronavaksinen blir en julegave til europeere.

Av NTB | 16.12.2020 10:23:28

Politikk: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sa tidligere onsdag at EUs 27 medlemsland har som mål å starte koronavaksinering på samme dag.

Målet med koordineringen er å vise samhold, sier von der Leyen i en uttalelse til EU-parlamentet onsdag.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilken dag det er. Visepresident Margaritis Schinas antyder at denne datoen kan være 26. desember.

– På to dager vil vi gjøre arbeid som vanligvis tar to måneder, sier Schinas og legger til at det gjør at EU-land vil kunne starte å vaksinere fra rundt 26. desember.

– Vaksinen blir en julegave til alle innbyggere på kontinentet vårt, sier Schinas til den italienske avisen La Repubblica.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av økt press mot EU for å holde tritt med USA og Storbritannia, som allerede har godkjent en vaksine og begynt å vaksinere befolkningen.

Tirsdag førte press fra Tyskland til at godkjenningsdatoen i EU ble framskyndet med åtte dager til 21. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: