reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
EU-rådet, som ledes av Charles Michel (bildet) er enige med parlamentet om budsjettet for de neste sju årene. Foto: Olivier Hoslet / AP / NTB

EU-parlamentet og rådet enige om budsjett

EU-parlamentet og EU-rådet er enige om unionens langtidsbudsjett og gjenreisingsfondet etter koronakrisen, opplyser en talsmann for det tyske formannskapet.

Av NTB | 10.11.2020 15:53:17

Økonomi og næringsliv: – Rådets og parlamentets forhandlere har kommet til politisk enighet om budsjettet og gjenreisingspakken, skriver Sebastian Fischer på Twitter. Han er talsmann for formannskapet, som fram til nyttår innehas av Tyskland. Fischer illustrerte meldingen med et bilde av den hvite røyken som kommer fra Vatikanet i Roma når den katolske kirken velger ny pave.

Han sier avtalen inneholder «målrettede forsterkninger» av visse budsjettposter, samtidig som man respekterer hovedtrekkene i det EU-landenes ledere ble enige om på toppmøtet i sommer.

Da ble de 27 landene enige om budsjettet for de neste sju årene og den gigantiske redningspakken som skal få økonomien på fote igjen etter pandemien.

Tirsdagens enighet omfatter både budsjettet på 1.074 milliarder euro og redningspakken på 750 milliarder. Til sammen blir det godt over 19,6 billioner kroner – 19.600 milliarder – med dagens kurs.

Den formelle godkjenningen av budsjettet har ikke skjedd ennå, men nå er forhandlingene i havn. Det nye budsjettet begynner å gjelde fra årsskiftet, altså om rundt halvannen måned.

(©NTB)

Flere nyheter: