Menu
Flere EU-land har inngått avtaler om å produsere den russiske covid-19-vaksinen Sputnik V. Illustrasjonsfoto: Saeed Kaari / IKAC / AP / NTB

EU-land inngår avtaler om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond.

Av NTB | 15.03.2021 11:38:09

Medisin og helse: – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

Avtalene er inngått i påvente av at vaksinen blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn (EMA). EMA startet en løpende evaluering av Sputnik-vaksinen 4. mars.

Ungarn og Slovakia har allerede kjøpt inn doser av den russiske vaksinen, og Tsjekkia har vist interesse.

I helgen sa Sveriges vaksinekoordinator at landet kan få de første dosene av Sputnik-vaksinen allerede i juni dersom den blir godkjent av EMA, skriver Aftonbladet.

– Det ser lovende ut. Sputnik V har en effektivitet på 93 prosent, sier Richard Bergström. Han sier han allerede har vært i kontakt med russerne for å diskutere priser og betingelser.

– Det er mulig man inngår en felles EU-avtale eller at enkeltland inngår avtaler, vi får se, sier Bergström.

(©NTB)

Flere nyheter: