Menu
Grensebyer i Luxembourg og Tyskland flagger på halv stang i protest mot de stengte grensene i Tyskland. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

EU-flagget på halv stang i Luxembourg

Flere grensebyer i Luxembourg har firt EU-flagget på halv stang i protest mot Tysklands strenge grensekontroll.

Av NTB | 05.05.2020 06:02:27

Medisin og helse: Blant annet er flagget senket i Schengen og Grevenmacher. Det flagges også på halv stang på andre siden av grensen i flere tyske grensebyer, skriver Luxembourg Times.

Ordførerne i de forskjellige byene mener stengte grenser bryter med Schengen-avtalen om fri bevegelse.

På Schengen kommunes Facebook-side opplyser de at flagget vil være på halv stang fram til Europadagen 9. mai.

Luxembourgs utenriksminister Jean Asselborn har gjentatte ganger oppfordret om å tillate fri ferdsel over grensene, men Tysklands innenriksminister Horst Seehofer ga forrige uke uttrykk for at stengingen av grensa kan vare fram til 15. mai.

Piratpartiet i landet mener derimot det er viktig å stå sammen, ikke protestere, i disse tider.

– Den europeiske ånden må holdes oppe under koronakrisen i stedet for å ty til tvetydige handlinger som kan føre til potensielle misforståelser, sier de i en uttalelse til den tyske versjonen av avisen.

De påpeker at vedtakene om stenging av grensene ble gjort på nasjonalt nivå, ikke av EU.

Midt i mars stengte Tyskland grensene til Luxembourg, Østerrike, Danmark, Frankrike og Sveits, men ikke til Belgia og Nederland.

Det kristendemokratiske partiet CSV, det største opposisjonspartiet, kaller grensekontrollene «en katastrofe for Storregionen Luxembourg» og sier at den overdrevne strenge rettshåndhevelsen «kan risikere å sette flere tiår med europeisk vennskap i fare», skriver LT.

(©NTB)

Flere nyheter: