Menu
Den tidligere sjefredaktøren i den tyrkiske avisen Cumhuriyet, Can Dündar, flyktet til Tyskland i 2016. En tyrkisk domstol dømte ham lille julaften til 27 års fengsel og krever ham utlevert. Foto: AP / NTB

EU advarer Tyrkia etter journalist-dom

Tyrkias behandling av journalisten Can Dündar, som lille julaften ble dømt til 27 års fengsel, skader landets rykte og forhold til omverdenen, uttaler EU.

Av NTB | 25.12.2020 17:38:02

Økonomi og næringsliv: Den tidligere sjefredaktøren for den tyrkiske avisen Cumhuriyet flyktet til Tyskland i 2016, og Tyrkia krever ham utlevert.

Lille julaften dømte en domstol i Istanbul ham til 18 år og ni måneders fengsel for spionasje, samt åtte år og ni måneders fengsel for å ha bistått en terrororganisasjon. EU reagerer sterkt på dette.

– EU har gjentatte ganger gitt uttrykk for alvorlig bekymring over den stadig mer negative utviklingen når det gjelder lovanvendelse, grunnleggende rettigheter og rettsvesenet i Tyrkia, heter det i en uttalelse.

– Den tyrkiske domstolens beslutning om å dømme journalisten Can Dündar for det som er hans grunnleggende ytringsfrihet, er sterkt beklagelig, heter det videre.

– Som et kandidatland og mangeårig medlem av Europarådet må Tyrkia straks vise til konkret og vedvarende framgang når det gjelder respekt for grunnleggende rettigheter, noe som er en hjørnestein i forholdet mellom EU og Tyrkia, heter det i kunngjøringen.

(©NTB)

Flere nyheter: