Menu
Redningsmannskaper jobbet fredag intenst for å finne overlevende i ruinene og i jordmassene. Her fra en sammenrast bygning tilhørende lokale myndigheter i Mamuju på Sulawesi i Indonesia. Foto: Daus Thobelulu / AP / NTB

Etterskjelv på jordskjelvrammet øy i Indonesia

Et skjelv med styrke på 5,0 rystet lørdag Sulawesi i Indonesia der minst 42 er døde og over 600 ble skadd etter fredagens kraftige og grunne skjelv.

Av NTB | 16.01.2021 05:22:57

Ulykker og naturkatastrofer: Skjelvet som rammet fredag, hadde en styrke på 6,2 og jevnet et sykehus og flere hunder andre bygninger med jorden.

Mange mennesker ble sperret inne i sammenraste bygninger, og redningsmannskaper jobbet fredag intenst for å finne overlevende i ruinene og i jordmassene.

Det er ikke meldt om ytterligere skader som følge av lørdagene etterskjelv, opplyser talsperson Raditya Jati i Indonesias etat for katastrofehåndtering.

– Det var ventet at det skulle komme etterskjelv, så vi har bedt innbyggerne om å forholde seg rolig og være årvåkne, sier han.

De fleste omkomne var i delstatshovedstaden Mamuju i Vest-Sulawesi, mens det er rapportert om åtte dødsfall i Majene-distriktet. Nærmere 200 er alvorlig skadd, opplyser myndighetene.

To sykehus var blant de mange bygningene som kollapset i skjelvet. Mer enn 300 hjem er ødelagt, og flere enn 15.000 er evakuert på grunn av skjelvet.

Nødhjelp og letemannskaper blir fløyet inn til hardest rammede byene Mamuju og Majene. Det blir blant annet delt ut lamper til innbyggere som har måtte søke ly i midlertidige tilfluktsrom etter at husene deres ble lagt i ruiner.

(©NTB)

Flere nyheter: