Menu
Det foreløpig siste overvåkingsbildet som er tatt av Stig Millehaugen i det han forlot Oslo sentralstasjon til fots onsdag 1. juni ca. kl. 14:00. Foto: Politiet / NTB

Etterlyste Stig Millehaugen ble onsdag observert i Oslo sentrum

Den etterlyste drapsdømte Stig Millehaugen (53) ble onsdag observert på Oslo Sentralstasjon med en stor tursekk, opplyser politiet.

Av NTB | 03.06.2022 19:16:07

Kriminalitet og rettsvesen: – Millehaugen tok et fly fra Værnes lufthavn til Gardermoen før han tok en drosje fra Gardermoen til Oslo sentralstasjon, skriver Oslo-politiet i en pressemelding fredag kveld.

Politiet offentliggjør samtidig det siste overvåkingsbildet som er tatt av 53-åringen i det han forlot Oslo S til fots onsdag i 14-tiden.

Han var utstyrt med en mindre ryggsekk da han ble avbildet av overvåkingskamera på Værnes. I Oslo var denne altså byttet ut med en større tursekk.

– Millehaugen er da ikledd en sort caps og bærer på en stor tursekk. Politiet ber vitner som har observert han etter dette tidspunkt, om å melde seg til politiet, skriver de videre.

– Politiet har avhørt taxisjåføren som kjørte Millehaugen fra Gardermoen til Oslo S. Jeg vil ikke gå inn på hva han har forklart, sier Buanes.

53-åringen er etterlyst både i Norge og i utlandet etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter å ha vært på seks timers permisjon. Han skulle etter planen kun oppholde seg i Trondheim i løpet av disse timene, men satte altså kursen sørover.

Natt til fredag gikk svensk politi til aksjon mot et hus i nordre Bohuslän. Flere svenske medier, blant annet Göteborgs-Posten, skriver at Millehaugen skal ha en tilknytning til en bolig i nordre Bohuslän.

– Vi har ingen kontakt med Stig, sa en kvinne som bor i huset, til Göteborg-Posten, som skriver at politiet kom med en rekke spørsmål om den etterlyste 53-åringen.

– Samtlige svenske politiregioner har fått informasjon om etterlysningen, sa Kristian Ljungberg på politiets nasjonale mediesenter i Sverige onsdag, skriver Aftonbladet.

Millehaugen og fengselet hadde en plan for hva Millehaugen skulle gjøre da han onsdag fikk permisjon. Planen innebar å møte enkelte personer i Trondheim, og han skulle ikke forlate Trondheim.

53-åringen skal isteden ha reist til Værnes flyplass, tatt flyet til Gardermoen og flytoget til Oslo. Der stopper politiets spor.

Politiet har hele tiden sagt at de holder alle muligheter åpne om hvor Millehaugen kan befinne seg, og har etterlyst 53-åringen både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi har fortsatt fullt fokus på etterforskningen og skal fortsette med det gjennom helgen, sier politiinspektør Buanes til NTB.

Hun sier de har fått inn en rekke tips i saken, og at de går gjennom disse samt spor i saken fortløpende.

– Vi har fått inn mange tips, og politiet setter veldig stor pris på dette. Dersom noen har sett noe de mener kan være av interesse for politiet, håper vi de tar kontakt med politiet, sier politiinspektøren, som ikke vil utelukke flere pågripelser.

Torsdag gjennomførte Oslo politidistrikt aksjoner flere steder. Da ble en person pågrepet og siktet for bistand. Han ble løslatt etter avhør.

Taxisjåføren som kjørte Millehaugen fra Gardermoen til Oslo S, har vært inne til avhør, opplyser politiinspektør Trude Maren Buanes i Oslo politidistrikt til NRK.

Svensk politi er koblet inn i søket etter Millehaugen.

Millehaugen, som blant annet er dømt for to drap, rømte da han onsdag var på permisjon fra Trondheim fengsel der han soner en forvaringsdom.

Politiet har fått inn flere tips i forbindelse med forsvinningen, og de utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Flere nyheter: