Menu
Fabinho satte inn ledermålet for Liverpool i første omgang mot Brentford. Foto: Jon Super / AP / NTB

Etterlengtet seier for Liverpool mot Brentford: – Vet hvilken kvalitet de har

Liverpool hadde god kontroll mot Kristoffer Ajers Brentford og vant 3-0 i Premier League søndag. Det var de rødkleddes første ligaseier på én måned.

Av NTB | 16.01.2022 18:06:14

Sport: Liverpool hadde før søndagens oppgjør ikke vunnet i ligaen siden 3-1-kampen mot Newcastle 16. desember. Etterpå har det blitt ett tap og to uavgjorte for de rødkledde.

Mot Brentford viste de bedre takter. Fabinho satte inn ledermålet like før pause, før Alex Oxlade-Chamberlain doblet etter halvspilt 2. omgang. Takumi Minamino fastsatte resultatet med kvarteret igjen.

– Det var bra. Brentford er ukomfortable å spille mot. De slo mange lange baller, og vår jobb var å være klar over det og roe situasjonen. Vi gjorde det veldig bra, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til Sky Sports.

Liverpool lyktes uten noen av sine største stjerner. Toppscorer Mohamed Salah og lynving Sadio Mané deltar i afrikamesterskapet.

– Det er helt normalt. Vi visste det ville skje at de dro. Det hjelper veldig å få et resultat i dag for å roe ned disse diskusjonene. Vi ønsker guttene i Afrika alt det beste, fortsatte tyskeren.

Dermed sikret de rødkledde en viktig seier. De har likevel langt opp til ligaleder Manchester City. Det skiller elleve poeng i toppen. Brentford ligger på 14.-plass.

Liverpool skal besøke Crystal Palace i neste runde, mens Brentford tar imot et vaklende Manchester United.

Kristoffer Ajer gjorde sin andre ligastart på rad, hans to første siden september. Han har slitt med skadeproblemer som har holdt ham ute av spill store deler av inneværende sesong.

– I første omgang forsvarte vi oss veldig godt. De flyttet ballen fort i 2. omgang, og da slet vi. Det er vanskelig, men vi burde ha gjort det bedre over 90 minutter. Vi vet hvilken kvalitet de har, og de viste det mot slutten. De trenger ikke mange sjanser til å score, sa Ajer til Sky Sports.

– Jeg elsket hvert minutt. Det har ikke noe å si hvilket lag du møter. Jeg ser fram til hver kamp.

Etter 22 minutter var midtstopper Virgil van Dijk ekstremt nære i kjølvannet av et hjørnespark, men en god beinparade av Brentford-keeper Álvaro Fernández holdt ballen ute av nettet. Like før hadde Kristoffer Ajer pådratt seg et gult kort etter å ha vært for tøff i en duell med Diogo Jota.

Etter 42 var det Brentford og Ivan Toney sin tur å nærme seg målet. Avslutningen ble imidlertid reddet av ryggen til Andy Robertson.

Den muligheten skulle Brentford ha tatt bedre vare på, for minuttet etter lå ballen i mål i motsatt ende. Fabinho stanget inn 1-0 på hjørnespark. Brasilianeren fikk stå umarkert på bakerste stolpe og nikke inn ledermålet.

Minutter etter skulle likevel Liverpool få mål nummer to. Robertson slo et flott innlegg som Oxlade-Chamberlain stupte i mål. Med et kvarter igjen forærte Brentford-forsvaret Liverpool en ny mulighet. Den tok de godt vare på da innbytter Minamino til slutt fikk en enkel jobb med å bredside inn 3-0 etter tre minutter på banen.

Rommene åpnet seg etter Liverpools 2-0-mål, noe som ga vertene flere sjanser. Det utnyttet de da Minamino satte inn 3-0.

Liverpool tok styringen i kampen, men uten å skape de største mulighetene.

Etter pause fortsatte Liverpool å presse, men etter 58 minutter fikk Bryan Mbeumo en mulighet. Ballen strøk stolpen. Noen minutter senere var hjemmelaget nære ved å øke ledelsen, men avslutningen fra Jota knallet i stolpen og ut. Samme mann var nære igjen like etterpå, men Fernandez sto i veien.

(©NTB)