Menu
Andreas Leknessund henger med i tetstriden i verdenstourrittet Sveits rundt. Foto: Marit Hommedal / NTB

Etterlengtet seier for Impey – Leknessund henger med i sammendraget

Sørafrikanske Daryl Impey (37) var sterkest i spurten og vant onsdagens etappe i Sveits rundt. Det var veteranens første seier siden pandemien.

Av NTB | 15.06.2022 17:45:58

Sport: Impey noterte sin forrige triumf med etappeseier i Tour de France i 2019. Mange trodde han var ferdig på toppnivå, men onsdag timet han spurten perfekt og seiret foran Michael Matthews og Søren Kragh Andersen.

I mai i fjor pådro Impey seg bruddskader i både bekkenbeinet og kragebeinet da han veltet i etapperittet Ruta del Sol. Han var henvist til rullestol en stund, men han kjempet seg tilbake.

– Jeg er ekstatisk. Det var en tøff etappe og veldig sterk konkurranse. Etter uhellet mitt i fjor trodde jeg ikke at jeg kunne komme tilbake på dette nivået, men jeg fikk veldig god hjelp av laget mitt, sa han i et intervju vist på Eurosport.

– Jeg følte meg bra over den siste stigningen og fant en god posisjon for spurten. Et øyeblikk trodde jeg at seierssjansen var borte, men så åpnet det seg en luke.

Andreas Leknessund kom til mål med hovedfeltet, passerte mål som nummer 39 og er fortsatt i tetsjiktet sammenlagt. DSM-rytteren er på fjerdeplass sju sekunder bak briten Stephen Williams i ledertrøya. Leknessund har fortsatt poengtrøya i rittet.

Kristian Aasvold, Markus Hoelgaard og Alexander Kristoff greide ikke å henge med hovedfeltet onsdag. Aasvold var hektet av med 2.51 minutter og ble nummer 71. Hoelgaard kom inn på 93.-plass 7.24 etter vinneren, mens Kristoff vant spurten i den 23 mann store gruppa som kom inn 10.09 etter vinneren. Det ga 115.-plass på etappen.

Torsdag venter en etappe med flere tøffe stigninger på rytterne i Sveits rundt.

(©NTB)

Flere nyheter: