Menu
HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis jubler etter 2-0 scoringen mot Jerv i eliteserien i fotball søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Etterlengtet seier for HamKam med 2-1 over Jerv

HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra Hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien.

Av NTB | 19.06.2022 20:00:59

Sport: HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause.

Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7.

1-0 kom da Pål Alexander Kirkevold satte et frispark i mål etter seks minutter. Det kan stilles spørsmålstegn til Jervs oppstilling av muren. Kirkevold klarte å skru ballen med venstrebeinet rundt muren og ned i hjørnet for målvakt Øystein Øvretveit.

Etter en halvtime fant Kirkevold Aleksander Melgalvis på kanten av 16-meteren med et innlegg, og kapteinen slo til på hel volley til 2-0.

Annenomgang var ikke spesielt underholdende foran 2604 tilskuere i Grimstad. Den ble litt for kontrollerende fra gjestenes side, samtidig som at hjemmelaget heller ikke klarte å skape særlig farligheter før det var gått 83 minutter.

– Det ble en slitekamp i annenomgang. Det ble tungt. Jeg synes det var litt unødvendig å slippe dem inn i kampen igjen mot slutten. Det må vi jobbe med, sa Kirkevold til Discovery.

Innbytter Felix Schröter satte reduseringen til 1-2 da HamKams målvakt Nicholas Hagen havnet litt på halvdistanse slik at tyskeren kunne pirke inn reduseringen fra kort hold.

– Vi hadde for lite trusler i 1. omgang. Vi styrer det meste og har ballen mye i 2. omgang så det er tungt å tape, men vi klarer ikke dessverre å skape særlig innenfor i 16-meteren. Vi burde hatt flere trusler som den da Felix scorer, sa Jerv-trener Arne Sandstø.

(©NTB)