Menu
Mason Greenwood (til v.) stuper inn Manchester Uniteds vinnermål mot Brighton. Foto: Phil Noble, Pool via AP / NTB

Greenwood-mål ga United seieren mot Brighton

Mason Greenwood måtte vente lenge på sitt første Manchester United-mål på Old Trafford denne sesongen, men han ble matchvinner i 2-1-seieren mot Brighton.

Av NTB | 04.04.2021 18:43:29

Sport: Dermed fullførte han en viktig vending for Ole Gunnar Solskjærs menn, som lå under ved pause etter scoring av Danny Welbeck. Med tre poeng strammet laget grepet om 2.-plassen etter at nærmeste rivaler Leicester og Chelsea tapte, og skjøv samtidig byrival Citys gullfeiring litt utover våren.

Marcus Rashford utlignet i det 62. minutt framspilt av Bruno Fernandes. Portugiseren var selvsagt involvert også ved vinnermålet. I det 82. minutt fant han Paul Pogba med et innlegg fra venstre. Franskmannen traff ikke rent, men sleivskuddet ble til assist for Greenwood, som stupte fram og nikket ballen i mål.

United er 14 poeng bak serieleder City med en kamp mindre spilt. Det er nå fire poeng ned til Leicester på 3.-plass og ni til Chelsea på 4.-plass.

Etter et balltap av Pogba var det feil på feil i United-laget, og Neal Maupay slo et flott innlegg fra høyre. Ballen gikk over Victor Lindelöf og falt ned på hodet til Welbeck, som hadde en passiv Aaron Wan-Bissaka i ryggen. Nikken gikk rett på Dean Henderson, men returen kom like rett på Welbeck, og i annet forsøk gjorde han ingen feil.

Brighton var det farligste laget før pause. Seks minutter etter scoringen nikket Lewis Dunk på et frispark fra Pascal Gross, og Henderson slo ballen i tverrligger og over. I det 27. minutt mistet United-keeperen et innlegg med mange Brighton-spillere rundt seg, men ingen av dem greide å straffe feilen.

Solskjær og hans spillere måtte gå til pause med 0-1 på tavla, men i 2. omgang fikk han se et lag som hevet seg etter pausepraten.

Brighton ga seg ikke, og i det 71. minutt måtte VAR kobles inn for å avgjøre om det var straffe da Welbeck gikk i bakken med Harry Maguire i hælene da han jaktet et nytt Maupay-innlegg, denne gang fra venstre. Om det var kontakt, kom de VAR-ansvarlige til at det ikke var nok til å rettferdigjøre straffespark.

United var nær scoring i det 77. minutt da Sanchez ga retur på en avslutning fra Cavani. Daniel James og Greenwood prøvde begge å sette returen i mål, og fra sistnevntes fot datt ballen ned på nettaket.

United måtte vente noen minutter til på vinnermålet.

De som trodde United skulle få det lett mot sine svakt plasserte gjester ble nok styrket i troen da Greenwood hadde et stolpeskudd før det var spilt ti minutter, men så viste Brighton seg fram, og det var tidligere United-spiller Welbeck som scoret kampens første mål i det 13. minutt.

Utligningen kom i det 62. minutt. Edinson Cavani vant ballen på motstanders halvdel, og Brighton-forsvaret var i ubalanse. Fernandes forserte i høyt tempo inntil han ble meid ned av Joel Veltman rett utenfor 16-meteren, men han rakk å slå pasningen Marcus Rashford omsatte i 1-1.

(©NTB)

Flere nyheter: