Menu
Saken mot stortingspresident Eva Kristin Hansen er blitt henlagt. Det bekrefter Hansen selv overfor NTB. Foto: Torstein Bøe / NTB

Etterforskningen av tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen er henlagt

Politiet har henlagt etterforskningen av tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen.

Av NTB | 21.12.2022 10:44:46

Dagbladet meldte om saken først. Hansen bekrefter dette i en SMS til NTB. Hennes advokat John Christian Elden opplyser at saken er henlagt som intet straffbart forhold.

– Dette er en helt klar frifinnelse av Hansen, der statsadvokaten både legger til grunn at hun har fulgt regelverket slik det måtte forstås og i samsvar med min oppfatning da hun ble tvunget til å trekke seg som stortingspresident i fjor, sier Elden.

Skatteetaten har tidligere konkludert at Hansen heller ikke skylder skatt for saken som kostet henne vervet som stortingspresident.

– Eva-Kristin Hansen er svært lettet over at det nå er fastslått at hun aldri har krevd eller fått goder fra Stortinget som hun ikke hadde krav på, og at straffesaken mot henne nå er avsluttet som intet straffbart forhold, sier advokaten.

Han mener derimot at det har gått for lang tid før svaret kom.

– Henleggelsen kommer ett år for sent. Gjennom sine handlinger har påtalemyndigheten i praksis påvirket hvem som skal lede landet vårt da denne saken har hatt avgjørende betydning for Stortingets sammensetning og arbeidsform. Det er uheldig for demokratiet, sier Elden.

Det var 16. november i fjor at Adresseavisen kunne melde at Hansen hatt en pendlerleilighet som hun fra 2014 eide bolig sammen med mannen sin på Ski, bare 29 kilometer fra Stortinget.

Hansens forsvarer, advokat John Christian Elden, skriver i en epost til NTB at hans klient er fornøyd med utfallet.

Flere nyheter: