reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Fransk politi har startet etterforskning om kampfiksing i tennisturneringen Roland Garros i Paris. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Etterforsker mulig kampfiksing i Roland-Garros

Fransk politi har startet etterforskning som følge av at det foreligger mistanke om kampfiksing under tennisturneringen Roland-Garros i Paris.

Av NTB | 06.10.2020 15:23:04

Sport: Mistanken gjelder en doublekamp som ble spilt i forrige uke. Der møtte rumenerne Andreea Mitu og Patricia Maria Tig den russiske spilleren Jana Sizikova og amerikanske Madison Brengle.

Begge parene var useedet i storturneringen. Kampen endte med 7-6 (10-8) og 6-4 til det rumenske paret.

Det skal spesielt være det femte gamet i det andre settet som er i søkelyset. Det ble vunnet av det rumenske paret etter en dobbeltfeil fra Sizikova.

Ifølge den franske sportsavisen L’Equipe ble store pengesummer satset på at det rumenske paret skulle vinne nettopp det gamet. Veddemålene skal ha kommet fra flere land gjennom et Paris-basert spillselskap.

Det er ikke første gang at mistanker om kampfiksing blir ettergått i tennis. Tidligere i år ble den brasilianske spilleren Joao Souza utestengt på livstid for kampfiksing både i ATP-kamper og på ITF Futures-touren.

(©NTB)

Flere nyheter: