reklame
Menu
Phil Mickelson (til h.), Kevin Na og deres caddie står med bøyde hoder mens det holdes ett minutts stillhet for George Floyd under PGA-turneringen i Fort Worth torsdag. Foto: David J. Phillip, AP / NTB scanpix

Ett minutts stillhet for George Floyd da PGA-touren var tilbake

Viktor Hovland og de andre PGA-profilene startet torsdag den første turneringen etter viruspausen. George Floyd ble minnet med ett minutts stillhet.

Av NTB | 11.06.2020 16:19:37

Sport: Det skjedde klokka 8.46 lokal tid i Texas, for å markere de åtte minutter og 46 sekunder en politimann presset kneet mot nakken til Floyd i pågripelsen som kostet den ubevæpnede svarte mannen livet. Hendelsen har utløst antirasismemarkeringer over hele verden.

Slik var det også i Fort Worth, der utslagstiden 8.46 sto åpen. Spillerne som allerede var i gang med sine runder, som Hovland, stoppet opp og bøyde hodene under markeringen.

Hovland hadde da spilt en times tid allerede. Han spilte de fire første hullene på par, men måtte tåle en bogey på det femte hullet i sin første turnering på nesten akkurat tre måneder.

Forrige gang det ble spilt golf på PGA-touren var da Players Championship ble avbrutt etter åpningsrunden 12. mars.

Engelske Justin Rose har kommet best i gang i Fort Worth. Han er tre slag under par etter fem spilte hull, men mange av de 148 spillerne har ennå ikke startet sin åpningsrunde.

Turneringen varer til søndag, og Floyd skal minnes hver dag til samme tid.

(©NTB)

Flere nyheter: