Menu
28 år gamle Tim «Avicii» Bergling døde få dager etter at han ble nominert til en Billboard Music Award for EP-en «Avicii (01)». Foto: Amy Sussman / Invision / AP / NTB scanpix

Ett minutts stillhet for Avicii

Flere nattklubber i Sverige hadde midnatt ett minutts stillhet for Tim «Avicii» Bergling, som ble funnet død i Oman.

Av NTB | 21.04.2018 00:00:35

Kuriosa og kjendiser: – Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og Fou.

Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt, skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

Han døde den 20. april 2018 mens han befant seg i Muskat i Oman. Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

Historie

Hans debutalbum «Seek Bromance» nådde topp 20-listene i mange land, inkludert Frankrike, Belgia, Storbritannia og Sverige.

I 2011 ga Avicii ut «Levels», som var på topp 10-listene i mange land. Sangen toppet listene i Ungarn, Norge og Sverige.

I desember 2012 gjentok han suksessen med sangen «I Could Be the One» med Nicky Romero som toppet listene i Storbritannia.

Ikke lenge etter, i juni 2013, kapret han topplistene igjen. Denne gang med sangen «Wake Me Up», som er en del av albumet «True».

I juli 2013 slapp han også singelen «Speed», som ikke var en del av albumet, men en sang produsert sammen med Lotus og Burn.

16. august 2013 var det premiere på den nye singelen til Avicii, «You Make Me» som er den andre singelen fra albumet.

(©NTB)

Flere nyheter: