Menu
Foreldre oppfordres til å la barna gå eller sykle til skolen, men ifølge en ny undersøkelse blir ett av tre barn jevnlig kjørt til skole Foto: Jan Haas / NTB

Ett av tre barn kjøres til skolen

Til tross for at foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien, blir ett av tre barn jevnlig blir kjørt til skolen, viser en ny undersøkelse.

Av NTB | 04.05.2022 10:15:52

Utdanning: Tallene kommer fram i en fersk undersøkelse fra Norstat, og det er tidsklemma og trafikkfarlige skoleveier som er blant årsakene til at mange barn blir kjørt.

– Ved å kjøre barna bidrar foreldrene til at det kommer enda flere biler på skoleveien. Derfor er det viktig å lære barna opp til å bli trygge nok til å komme seg til skolen selv, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Nå har Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen gått sammen for å hjelpe skolene til å gi bedre opplæring i trafikksikkerhet og sykkelferdigheter.

Nå har de utviklet den digitale læringsplattformen sykkeldyktig, som er gratis for skolene å bruke. Nettstedet skal bidra til at alle barn skal få like muligheter til å skaffe seg gode ferdigheter på sykkel og grunnleggende kunnskap om trafikksikkerhet.

(©NTB)

Flere nyheter: