reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Arkivbilde: Privat

Etne vil flagge med regnbueflagget

Etne kommune skal nå vurdere å sette opp et eget arrangement i forbindelse med heisingen av Pride-flagget på rådhuset. Dette for å sikre at flaggingen er lovlig. Debatten har satt sinnene i kok.

Av Egil M Solberg | 03.06.2020 21:44:31

Pride: Flaggloven sier i prinsippet at man ikke kan heise et annet flagg uten at det skjer et arrangement på rådhuset. Dette tok varaordfører Kenneth Lyng Karlsen opp i formannskapsmøtet denne uken.

Da kom det frem at det var et stort flertall for å heise flagget, men at ingen kunne redegjøre for hvordan dette harmonerte med loven.

Ordføreren opplyste derfor at hun nå skulle se på saken og om mulig få til et lokalt arrangement, slik de har løst dette blant annet i Kvinnherad.

– Det er nok mange politikere som ser gjennom fingrene på lovligheten fordi de utsettes for et stort press. Det er sterke følelser i sving og du får mange anklager mot deg bare ved å stille spørsmålet om lovlighet, sier Lyng Karlsen til Radio Haugaland.

Han er de siste dagene anklaget for både å være homofob og kristenfundamentalist.

– Det er en fullstendig avsporing å komme med slike påstander. Vi er veldig positiv til Pride og ønsker at dette skal bli gjennomført på en god og lovlig måte. Det er vårt ansvar som politikere, påpeker FrP-politikeren.

Kjønn- og seksualitetsmangfold blir markert verden over hvert år siden den 28. juni.

Som følge av smittevern-tiltak blir mange arrangement avlyst i år, blant annet for Storapride på Stord.

Der har arrangøren i stedet invitert alle kommunene i Sunnhordland til å delta på et digitalt arrangement, og samtidig oppfordret ordførerne til å heise pride-flagget.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: