reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En mann bærer et barn over gaten i det etiopiske hovedstaden Addis Abeba. Spenningsnivået i landet stiger mens den pågående konflikten i Tigray-regionen eskalerer. Foto: Mulugeta Ayene / AP / NTB

Etiopia hevder lokale styrker i Tigray har angrepet naboregionen

Etiopiske myndigheter hevder at lokale styrker i Tigray-regionen angrep naboregionen Amhara sent fredag kveld. To flyplasser skal ha fått skader.

Av NTB | 14.11.2020 08:38:02

Krig og konflikter: FN og den afrikanske unionen (AU) har tidligere uttrykt bekymring for at konflikten i Tigray-området kan spre seg til naboregionene.

– I de sene timer 13. november ble en missil avfyrt mot byene Bahir Dar og Gondar. Som et resultat av dette har flyplassområdene fått ødeleggelser, heter det i en uttalelse fra den etiopiske regjeringen.

Tidligere ble det rapportert om at det var hørt to eksplosjoner i Amhara-regionen fredag kveld. Etter eksplosjonene ble det hørt skuddveksling i 15 minutter før det så ble helt stille, sier et vitne.

Det har gått en drøy uke siden landets regjering startet en militær offensiv mot Tigray-regionen, angivelig utløst av at opprørere angrep en lokal militærbase. Regjeringens offensiv er rettet mot Tigray-opprørere som er lojale til TPLF.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed, som i fjor ble tildelt Nobels fredspris, har lovet en snarlig slutt på konfliktene i Etiopia. TPLF-lederen karakteriserer imidlertid uttalelsene hans som «en dagdrøm».

FN har bedt om full etterforskning av mulige krigsforbrytelser i Etiopia etter rapporter om drap på sivile i Tigray-regionen.

De har også bedt Etiopia om å åpne opp for humanitær tilgang i Tigray-regionen, samt at landet lar sivile forlate konfliktområdene. Over 11.000 mennesker har flyktet over grensen til nabolandet Sudan etter at konflikten brøt ut.

Debretsion Gebremichael er leder for Folkefronten for frigjøring av Tigray (TPLF), som styrer Tigray-regionen. Han kan ikke bekrefte det angivelige luftangrepet. Han understreker imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at alle flyplasser som blir benyttet i angrep mot Tigray, vil være et legitimt mål.

Hundrevis av mennesker skal så langt ha blitt drept, mange av dem i det Amnesty International karakteriserer som «massakrer».

(©NTB)

Flere nyheter: