Menu
Tobias Halland Johannessen imponerer i Tour of Norway. Foto: Marit Hommedal / NTB

Ethan Hayter seiret på 2. etappe i Tour of Norway – Halland Johannessen tok over ledertrøya

Ethan Hayter sikret etappeseieren i Tour of Norway med Tobias Halland Johannessen på 3.-plass. Nordmannen knep den gule ledertrøyen foran Remco Evenepoel.

Av NTB | 25.05.2022 18:15:57

Sport: Superstjernen Evenepoel vant tirsdagens åpningsetappe, der han fikk kamp av det 22 år gamle norske sykkelhåpet Johannessen helt fram til målgang.

På onsdagens etappe, som gikk over 124 kilometer fra Ulvik til Geilo, var det ventet at Alexander Kristoff og de andre spurtkanonene kunne ende opp med å kjempe om seieren. Slik ble det ikke.

Halland Johannessen sikret et bonussekund med 3.-plass i en mellomspurt. I kampen om etappeseieren viste Hayter mest krefter i spurten, men Johannessen sikret en 2.-plass med en sterk avslutning. Det ga fire ytterligere bonussekunder, som gjør at han leder sammenlagt med ett sekund foran Evenepoel.

De aller sterkeste spurterne falt av tidlig på etappen, der stigninger i Måbødalen fra Eidfjord til Hardangervidda splittet opp feltet.

Torsdagens etappe går fra Gol til Gaustatoppen. Der kan Johannessen fort ende opp i seierskampen igjen. Den tredje etappen på 175,7 kilometer avsluttes med en svært krevende stigning til Stavsro ved Gaustatoppen.

(©NTB)