reklame for smiaa
Menu
I alt 154 biler sto på rekke og rad under drive-in-gudstjenesten til Skien Felleskirkelige Forum påskemorgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Et tut for Jesu oppstandelse

1. påskedag 2020 kan bli spesiell for kirkens historiebøker: For trolig første gang ble påskegudstjenesten holdt som drive-in en rekke steder i landet.

Av NTB | 12.04.2020 18:17:26

Religion og livssyn: Kirkene holdt koronastengt påskemorgen. Men fra Bergen til Tananger kunne prestene likevel lyse velsignelsen over kirkelyden – som satt på trygg og smittefri avstand til hverandre i egne biler.

På parkeringsplassen utenfor Høvåg bedehus i Lillesand var det nesten fullt av biler søndag formiddag.

– Kristus er oppstanden. Det fortjener vel en tut i hornet? innledet prost Steinar Floberg med, og dermed ble det tutet over hele parkeringsplassen, skriver Agderposten.

I Skien holdt Skien Felleskirkelige Forum drive-in-gudstjeneste med over 150 biler på glattkjøringsbanen til NAF. Der formidlet prest Ida Krogstad Rød i Gjerpen kirke påskebudskapet via strømming og FM-bånd.

Det er andre gang Skien har hatt kirkelyd på hjul i påsken. De prøvde også ut den nye varianten på palmesøndag forrige helg, opplyser Gjerpen kirke på sine hjemmesider.

– Det var spesielt, men det er en spesiell tid. Denne tiden gjør at vi må tenke annerledes. Vi må tenke på hvordan vi skal være kirke nå i disse tider, sier prest Just Salvesen til avisa.

I Bergen måtte domprost Gudmund Waaler bytte ut gudstjenesten i Domkirken med drive-in på toppen av Bygarasjen, opplyser Bergens Tidende.

Tiltaket ble hilst velkommen blant de frammøtte.

Ekteparet synes det er bedre med drive-in enn med TV-overførte gudstjenester.

– Dette er veldig fint. Det er godt å komme til et sted å være sammen, i stedet for å sitte i stuen.

– Det å være sammen på denne måten gir en følelse av fellesskap, selv om det er på en annen måte, sier sogneprest Silje Sørebø.

I Tananger ble tidenes første drive-in-gudstjeneste i kommunen avholdt søndag. Utenfor kirken sto nesten 100 biler parkert, skriver Dagsavisen Rogalandsavisen.

– Det kommer en sjel i bilene, plutselig. Det er en helt annen følelse å være her, og få være aktiv del av gudstjenesten, sier Karianne Hatlevik Weltzien, som deltok sammen med mannen Anders og datteren Selma på seks måneder.

I Jølster hadde frivillige krefter rigget til en lastebil som gudstjenesten kunne holdes fra. Trass i regnet ble parkeringsplassen utenfor kirken raskt fylt opp, skriver NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: