Menu
Under pandemien er nok mange telt funnet fram igjen i kjellere og på loft. Mange har nytt naturen og dermed fått en billigere ferie. Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / NTB

Et åpnere Norge lot oss reise mye mer i vår enn i fjor

I april, mai og juni reiste vi 50 prosent mer enn i andre kvartal i fjor. Av 5,5 millioner reiser var 5,3 millioner innenlands. Ofte på hytta eller i telt.

Av NTB | 25.08.2021 10:07:05

Økonomi og næringsliv: Grunnen til at reiselysten kunne få utløp i år, er nok at vi ble kvitt mange av de strenge reiserestriksjonene som preget andre kvartal 2020, påpeker Statistisk sentralbyrå.

– Da ble det innført reiserestriksjoner for utenlandsreiser, i tillegg ble det innført hytteforbud i påsken, som var i april, og ukene som fulgte. Dette førte til lavere reiseaktivitet enn det som har vært vanlig tidligere år, heter det i pressemeldingen om byråets reiseundersøkelse.

Vi reiser faktisk omtrent like mye som før pandemien, men nesten ikke utenlands. Vi bruker også mye mindre penger på reisene våre enn før. Norgesferien er av den mer spartanske typen, forklarer SSB:

– Typisk for en utenlandsferie er at vi reiser med fly, bor på hotell og er på reise lenger. På en typisk reise i Norge bruker vi bilen, benytter oss i større grad av ikke kommersiell innkvartering og foretar kortere reiser.

Med andre ord drar vi på telttur, langhelg og fyller opp skiboksen med bagasje.

(©NTB)

Flere nyheter: