Menu
Alexander Kristoff ble toer i spurtoppgjøret på fredagens etappe i Arctic Race of Norway. Foto: Heiko Junge / NTB

Estlender spurtslo Kristoff i Arctic Race

Alexander Kristoff tapte spurtduellen med estiske Martin Laas på fredagens etappe i Arctic Race of Norway, men kjørte seg opp i sammenlagtledelsen.

Av NTB | 06.08.2021 17:31:42

Sport: Laas kom seg akkurat foran Kristoff over målstreken i finske Kilpisjärvi etter 177,6 kilometer på sykkelsetet. Nederland-stjernen Danny van Poppel ble treer.

– Dette var skuffende. Jeg kom på et bra hjul, men dessverre var det en Bora-mann (Laas) som kom på slutten der. Kanskje gikk jeg for tidlig, men jeg følte at jeg hadde kontroll. Jeg har slitt med høyhastighetsspurter i år, sa Kristoff til TV 2.

– Jeg håpet jeg skulle ta det, men jeg visste på forhånd at det kunne bli vanskelig etter å ha studert løypeprofilen, la han til.

Kristoff sykler Arctic Race for Norge, ikke klubblaget UAE. Med andreplassen tok han over teten i sammendraget. Der er han foran Uno-X-rytter Markus Hoelgaard. De står med lik tid etter to av fire etapper.

Fredagens etappe startet i Nordkjosbotn og gikk videre til Storfjord, mens avslutningen var i Kilpisjärvi i Finland.

(©NTB)