Menu
Kaja Kallas har fått påvist korona, under to måneder etter at hun ble Estlands første kvinnelige statsminister. Arkivfoto: Raul Mee / AP / NTB

Estlands statsminister koronasmittet

Smittetrykket i Estland er for tiden det nest høyeste i verden. Blant dem som har fått påvist koronaviruset, er nå også landets statsminister Kaja Kallas.

Av NTB | 15.03.2021 22:23:29

Politikk: Helsevesenet i Estland sliter med å håndtere pandemien, og myndighetene innførte strenge nedstengingstiltak forrige uke.

– I kveld testet jeg positivt for covid-19. Jeg kommer til å bli hjemme til jeg er frisk, tvitret Kallas mandag.

43-åringen sier skal utføre jobben som regjeringssjef digitalt.

De siste to ukene har EU-landet med 1,3 millioner innbyggere påvist 1.450 smittede per 100.000 innbyggere. Bare Tsjekkia har rapportert høyere smittetall. Det tilsvarende tallet for Norge er 177.

Estland har hittil i pandemien registrert 728 dødsfall og drøyt 86.000 smittetilfeller, hvorav nesten 1.300 mandag. De siste to ukene har dødsraten vært blant de høyeste i Europa, og over 700 koronapasienter er innlagt på sykehus.

Helsevesenet i landet er i nest høyeste beredskap og forbereder seg på å gå til høyeste nivå. Det innebærer at sykehus som er i ferd med å gå tom for sengeplasser og sliter med bemanningen, kan nedprioritere ikke-akutte behandlingstilbud.

I en uttalelse fra regjeringen heter det at Kallas har lav feber, men ingen andre symptomer.

(©NTB)

Flere nyheter: