reklame for Sheiken Bowling
Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er skeptisk til at Sarpsborg kommune har anmeldt arrangørene av et muslimsk arrangement i Skjeberg for brudd på smittevernreglene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Espen Nakstad kritisk til Sarpsborg kommunes politianmeldelse

Helsedirektoratet er skeptisk til at Sarpsborg kommune mandag politianmeldte arrangørene av et muslimsk arrangement i Skjeberg for brudd på smittevernloven.

Av NTB | 08.09.2020 07:23:03

Kriminalitet og rettsvesen: Kommunen mener det store antallet smittede blant deltakerne, deres familiemedlemmer og andre nærkontakter er det som har ført til det store utbruddet i både Sarpsborg og Fredrikstad.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter imidlertid at politianmeldelser vil kunne skremme folk fra å melde fra om smitteutbrudd.

– Det er viktig for oss at folk sier fra og bidrar til smitteoppsporing ved et utbrudd og ikke er redd for represalier eller å bli politianmeldt, sier Nakstad til NRK.

Tallet på smittede i de to kommunene har steget den siste uka, og opp mot 2.500 personer er satt i karantene. Skoler, barnehager og helseinstitusjoner er hardt rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: