reklame
Menu
Espen Barth Eide (Ap) ønsker gjenvalg til Stortinget. Her kjører han elbåt på Oslofjorden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Espen Barth Eide vil ha ny periode på Stortinget

Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide bekrefter at han ønsker gjenvalg til Stortinget.

Av NTB | 13.09.2020 16:37:59

Politikk: Den tidligere forsvars- og utenriksministeren sendte søndag et formelt brev til nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti der han takker ja til å stille seg til disposisjon for en ny periode.

«Vi lever i dag i en klimakrise, en ulikhetskrise og en tillitskrise. Mer enn noensinne trenger vi helhetlige sosialdemokratiske svar på vår tids største utfordringer», skriver han i brevet.

Eide har vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet siden 2017. Han sto da på 5. plass på Oslo Aps liste.

Dagsavisen kunne lørdag melde at Kamzy Gunaratnam, Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai alle ønsker alle å stille på kvinnesiden.

Ifølge Dagbladet kan det også bli kamp om tredjeplassen mellom Espen Barth Eide og Frode Jacobsen, som er leder av Oslo Ap. Men Jacobsen har foreløpig ikke svart på om han ønsker å stille til valg.

I henhold til Aps regler må listen ha lik kjønnsfordeling.

Førsteplassen er satt av til partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre.

Med seg i komiteen får hun LO-topp Trine Lise Sundnes, partisekretær i Oslo Ap, Øyvind Slåke, Dag Harlem Stenersen, Mari Morken, Pål Martin Sand, Usman Asif, Katrine Ore og Thuva Livsdatter Øverås.

Nominasjonsmøtet holdes 1. desember, og nominasjonskomiteen må være klar med sin innstilling senest 24. november.

Fem plasser på Oslo-listen anses som sikre, og de fem plassene kan det nå bli kamp om. I 2017 hadde Marianne Marthinsen og Jan Bøhler annen- og tredjeplassen, men begge har nå varslet at de ikke ønsker gjenvalg.

Det er Tone Tellevik Dahl, som var byråd i Oslo i årene 2015-2019, skal lede nominasjonskomiteen i Oslo Ap.

(©NTB)

Flere nyheter: