Menu
Statsminister Erna Solberg (H) minnes ofrene fra Srebrenica-massakren som startet 11. juli 1995. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Erna Solberg: Viktig å lære av Srebrenica-tragedien

Statsminister Erna Solberg minnes de over 8.000 bosnjakene som ble drept i Srebrenica for 25 år siden. Hun understreker at det er viktig at massakren huskes.

Av NTB | 11.07.2020 10:32:51

Kriminalitet og rettsvesen: – Den forferdelige forbrytelsen etterlot dype sår i Bosnia-Hercegovina og resten av Europa. I dag sørger vi over tapet av de mange tusen ofrene i massakrene i Srebrenica, sa statsminister Solberg i en videomelding lørdag.

Det internasjonale krigsforbrytertribunalet for det tidligere Jugoslavia (ICTY) og Den internasjonale domstolen (ICJ) har fastslått at massakren var et folkemord.

– Det er viktig å huske denne tragedien og lære fra dem. Vi må erkjenne fortiden hvis vi skal lege sårene og bygge en framtid basert på sannhet og forsoning, sa Solberg.

Mellom 11. og 19. juli 1995 ble de muslimske gutter og menn i den bosniske byen Srebrenica systematisk slaktet ned av de bosnisk-serbiske styrkene under hærsjefen Ratko Mladics kommando.

(©NTB)

Flere nyheter: