Menu
Statsminister Erna Solberg (H) oppsummerte det siste halve året fredag. Foto: Hanna Johre / NTB

Erna Solberg om mulig regjeringsskifte: – Jeg har ikke tenkt å gi meg

Til tross for dårlige meningsmålinger den siste tiden er statsminister Erna Solberg (H) kamplysten før det kommende valget.

Av NTB | 25.06.2021 11:39:09

Politikk: Solberg møtte fredag pressen for å oppsummere det siste halvåret på taket til det nye Nasjonalmuseet i Oslo, som enda ikke har åpnet for publikum.

Der konfronterte hun pressen som har skrevet om dårlige målinger for de borgerlige partiene etter åtte år i regjering.

– Jeg leser i avisen at pressen forbereder Norge på et regjeringsskifte. La meg si det slik: Dere har tatt feil før, sier Solberg.

Velgerne ser ikke ut til å være like fornøyd med regjeringen som regjeringen er med seg selv.

De siste månedene har det på meningsmålinger vært et solid rødgrønt flertall. Høyre og Frp har slitt, og regjeringspartnerne KrF og Venstre ligger godt under sperregrensa.

Solberg tror det handler om synlighet i saker som er viktige for partiet, saker som har blitt overskygget av pandemien. Etter åtte år ved makten begynner det også å bli regjeringsslitasje.

– Når man sitter i regjering, så er man ansvarlig både for alle de gode tingene, men også for tingene som er litt vanskelige, og det som irriterer folk. Regjeringen har større evne til å irritere enn opposisjonen, rett og slett fordi vi gjennomfører faktiske ting, sa hun.

Solberg selv mener det er 50–50. Hun tror det er mobiliseringsgrunnlag for alle de fire partiene i det borgerlige prosjektet.

– Og så har vi ikke tenkt å gi oss uten sterk kamp, sa hun.

I tillegg til valgmuligheter og regjeringsslitasje, brukte Solberg sin halvårsoppsummering til blant annet å snakke om regjeringens investeringer i nye byggeprosjekter for sykehus og veier, hvordan regjeringen omstiller Norge til det grønne skiftet og regjeringens satsing på lærere og utdanning.

– Jeg har ikke tenkt å gi meg. Jeg mener resultatene fra de siste årene er gode, og at vi har svarene på de utfordringene Norge står foran. Jeg mener en regjering ledet av Høyre er det landet trenger for å få fart på Norge, og jeg ser fram til å drive valgkamp, sa hun.

Det er fortsatt to måneder til valget, men kommentatorer og analytikere har i økende grad levnet mindre sjanse for en ny borgerlig regjering til høsten.

(©NTB)

Flere nyheter: