Menu
Statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Erna Solberg om Irans angrep: – Dette viser at det er en opptrapping

Statsminister Erna Solberg sier Norge er i dialog med sine partnere i koalisjonen mot IS om det norske styrkenærværet i Irak etter angrepet sent tirsdag kveld.

Av NTB | 08.01.2020 09:24:49

Krig og konflikter: – Dette viser at det er en opptrapping, og det viser at det er gjengjeldelse. Vårt hovedbudskap er at det er viktig å finne veier til å deeskalere denne konflikten. Vi vil ikke være tjent med at det nå blusser opp en krig, sier Solberg til NTB.

Norge er i kontakt med andre land i koalisjonen mot IS om det norske nærværet i Irak, forteller hun.

– Iraks myndigheter har bedt oss om å være der. Vi skal alltid ta vare på norske soldaters sikkerhet, men vi skal også samarbeide med de andre, sier Solberg.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har tidligere signalisert at de rundt 70 norske soldatene i Irak kan bli hentet hjem hvis det skjer en eskalering, eller hvis Irak trekker tilbake sin invitasjon.

Ain al-Assad-basen i Irak, hvor blant annet amerikanske og norske styrker holder til, ble sent tirsdag kveld rammet av titalls raketter. Iranske medier kaller angrepet hevn.

Solberg sier det er snakk om et «presisjonsangrep mot den amerikanske delen av anlegget».

– Dette var et angrep som var forhåndsvarslet på en måte som gjorde at alt var klart med evakuering. Det var ingen nordmenn som ble skadd i dette, sier Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: