Menu
Statsminister Erna Solberg (H) mottok onsdag koronakommisjonens rapport fra leder Stener Kvinnsland. Hun sier en av tingene de må gjøre framover er å tenke hvordan en Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Erna Solberg: – Må tenke mer «worst case»

Statsminister Erna Solberg (H) sier man framover må forberede seg på verst mulig utfall når beredskapsplanene skal gjennomgås.

Av NTB | 14.04.2021 15:19:56

Medisin og helse: Onsdag leverte koronakommisjonen sin rapport om hvordan myndighetene har håndtert pandemien. De mener det var en alvorlig svikt i hvordan regjeringen hadde forberedt seg på en mulig pandemi.

– Det planverket vi hadde for pandemi var basert på de erfaringene vi hadde fra svineinfluensaen, basert på de erfaringene av tiltakene vi hadde gjort tidligere, sier Solberg til NTB.

– Men det må vi lære av i framtiden: Vi må tenke mer «worst case» i alle scenarioene. Ikke bare den pandemien vi tror kommer, men den verste pandemien vi kan se for oss, sier statsministeren.

Hun mener fortsatt at hun tok den rette beslutningen 12. mars i fjor om å stenge ned Norge.

– Ja. Og det gir kommisjonen støtte for, sier Solberg.

På spørsmål om hvor hun ser størst behov for å gjøre endringer i framtiden, svarer Solberg smittevernutstyr, beredskap, og det å gjennomgå konsekvensene.

– Og å ha et planverk på beredskapssiden der vi planlegger mer for «worst case», ikke bare det mest sannsynlige scenarioet.

(©NTB)

Flere nyheter: