Menu
Statsminister Erna Solberg (H) har flere regjeringskollegaer som er bekreftet smittet av koronavirus, men er ikke blitt testet selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Erna Solberg ikke testet for koronavirus

En minister og to statssekretærer er nå bekreftet smittet. Statsminister Erna Solberg (H) har likevel ikke latt seg teste for koronavirus.

Av NTB | 18.03.2020 16:31:42

Medisin og helse: Statsminister Erna Solberg er ikke testet og heller ikke i karantene i henhold til gjeldende regler og retningslinjer, opplyser Statsministerens kontor onsdag ettermiddag.

Tidligere onsdag ble det kjent at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har testet positivt for koronavirus.

Også statssekretær Rune Alstadsæter, som jobber tett på Solberg ved Statsministerens kontor, og statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet er bekreftet smittet.

Statsministerens kontor viser til at det er begrenset testkapasitet i Norge.

«Derfor må det være en konkret grunn til at man eventuelt testes. Statsråder og øverste ledelse av departementene i Norge er i en samfunnskritisk funksjon som må være operative, og vil kunne testes hvis de har symptomer på smitte, ut fra de samme reglene som gjelder for helsepersonell», skriver SMK i en epost.

Det vises også til at regjeringsmedlemmene har holdt minst to meters avstand til hverandre for å hindre smitte under møter.

Det betyr også at kriteriet for nærkontakt ikke er oppfylt, slik at statsministeren ikke rammes av karantenereglene.

(©NTB)

Flere nyheter: