Menu
Statsminister Erna Solberg (H) er torsdag kveld med i en videosamtale i regi av Time. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB scanpix

Erna Solberg i prestisjesamtale

Torsdag kveld deltar statsminister Erna Solberg (H) i en «Time 100»-samtale med flere kjente personer, deriblant den amerikanske senatoren Tim Scott.

Av NTB | 23.07.2020 19:47:58

Kultur og underholdning: Samtalerekken «Time 100 Talks» er del av oppladningen til lanseringen av årets «Time 100»-liste, hvor det amerikanske nyhetsmagasinet Time kårer de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

Vanligvis skjer kåringen i april, men skal etter planen arrangeres 14.–15. september i stedet på grunn av koronapandemien.

I de direktesendte samtalene blir innflytelsesrike mennesker fra ulike fagfelt invitert til å diskutere løsninger på globale problemer. I Solbergs samtale torsdag kveld deltar den republikanske senatoren Tim Scott, forfatter Chasten Buttigieg, cellist Yo-Yo Ma og Lily Eskelsen García, som leder den største lærerorganisasjonen i USA.

Samtalen begynte klokka 19 norsk tid. Tidligere deltakere i samtalene er blant annet skuespiller Angelina Jolie, sanger Dolly Parton, Trumps svigersønn Jared Kushner, sir Elton John og Dalai Lama.

Solberg blir intervjuet av Times internasjonale redaktør Dan Stewart. Statsministeren skal snakke om lands håndtering av koronakrisen og klimaendringer. Statsministerens kontor har tvitret om samtalen, men statsministeren har ferie og er ikke tilgjengelig for kommentar.

(©NTB)

Flere nyheter: