Menu
Statsminister Erna Solberg reiser ikke til hjembyen Bergen i påsken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Erna dropper påsketur til Bergen

Statsminister Erna Solberg (H) endrer påskeplanene på grunn av de nye koronatiltakene. Turen til hjembyen Bergen droppes.

Av NTB | 24.03.2021 14:08:46

Fritid: – Mine planer er å bli i Oslo. Jeg hadde planlagt å reise til Bergen med familien, men med de nye tiltakene har vi valgt å bli i Oslo. Selv om vi har egen bolig og en hage som burde vært stelt i Bergen og kunne levd som i Oslo i Bergen, sier Solberg til Dagbladet.

Avgjørelsen ble tatt i helga. Tirsdag lanserte regjeringen innstramminger i koronatiltakene. Fra torsdag innføres skjenkeforbud, råd om maks to på besøk og en ny tometersregel på nasjonalt plan.

Ektemannen Sindre Finnes ble avhørt mandag kveld. Ifølge VG har ekteparet ikke anskaffet advokat.

Helseminister Bent Høie (H) opplyser til NTB at han ikke endrer påskeplanene sine som følge av de nyeste tiltakene.

– Jeg er ukependler så jeg reiser hjem til Stavanger i påsken, slik jeg også gjør stort sett hver helg. Det er i samsvar med nasjonale råd som gjelder arbeidsreiser og pendlere. Dag Terje og jeg blir trolig store deler av påsken på hytta vår i Rogaland, sier Høie i en epost.

Regjeringen har ikke frarådet hytteturer, men oppfordrer folk til å være påpasselige med smittevern og følge alle nasjonale og lokale råd og regler.

(©NTB)

Flere nyheter: