Menu
Statsminister Erna Solberg, her fra pressekonferansen før regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalssjøen hotell. I vinterferien var hun på Geilo – og brøt sammen med familien smittevernreglene, noe hun beklager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Erna Solberg brøt smittevernreglene i vinterferien

Statsminister Erna Solberg og hennes familie brøt smittevernreglene mens de var på vinterferie på Geilo, melder NRK. Solberg beklager hendelsen.

Av NTB | 18.03.2021 19:24:27

Medisin og helse: Familien samlet seg ifølge kanalen to kvelder på rad og var flere enn ti personer som spiste middag sammen. Ifølge de nasjonale smittevernreglene kunne man i februar ikke være så mange på et privat arrangement på en restaurant.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sier Erna Solberg.

Hun sier de dro på restaurant i den tro at det var den beste måten å ivareta smittevernet på.

– Så har vi i ettertid, etter at NRK stilte meg spørsmålet om ikke dette var et arrangement, sett at det var i strid med forskriften. Det har jeg bare lyst til å beklage, sier Solberg.

(©NTB)

Flere nyheter: