Menu
Christian Eriksen er tilbake i god form. Her i aksjon for Brentford i helgens kamp mot Burnley. Foto: John Walton / PA via AP / NTB

Eriksen tilbake på landslaget – Hjulmand overrasket

Midtbanespiller Christian Eriksen er tatt ut på landslaget igjen, 276 dager etter at han kollapset i EM-kampen mot Finland.

Av NTB | 15.03.2022 12:40:04

Sport: Landslagssjef Kasper Hjulmand hadde Eriksen på sin liste da han tok ut troppen som skal møte Nederland og Serbia i privatkamper 26. og 29. mars.

– Han ligner på seg selv. Jeg har fulgt ham tett. Jeg var nylig i London for å se ham. Jeg så ham i trening og kamp, og han er meget god fysisk stand, sa Hjulmand, som ble kåret til årets trener i dansk fotball for 2021-sesongen.

Hjulmand erkjenner at Eriksens comeback kommer tidligere enn han hadde forventet.

– Jeg tror egentlig det mest realistiske i begge våre hoder hadde vært at han først skulle være med i sommer, sa Hjulmand.

Eriksen har spilt tre Premier League-kamper for Brentford siden han kom til klubben. I de to siste kampene har han spilt 90 minutter.

– Han har spilt på et imponerende høyt nivå. Han opptrer på kjent vis på banen. Det er fortsatt noe som kan forbedres. Det sier seg selv, men han spiller på et høyt nivå, sa Hjulmand.

– Jeg så ham på stadion i kampen mot Burnley, og han var kampens beste spiller, sa landslagssjefen.

Eriksen har spilt 109 A-landslagskamper og scoret 36 mål for Danmark. Den danske midtbanespilleren falt om i EM-kampen mot Finland i fjor sommer. Han ble gjenopplivet på banen etter den dramatiske hjertestansen. I etterkant har han fått satt inn en pacemaker, som banet veien for at han nå kan gjenoppta karrieren.

Landskampen mot Nederland er i Amsterdam, mens Serbia-kampen går i Parken i København.

– Det blir spesielt for alle. Det blir en gledens dag. Jeg vet at han kommer til å få en fantastisk mottakelse, sa Hjulmand.

– Jeg tror ikke noen av oss hadde forventet at han kunne spille så bra som han gjør nå. Så at han kan være med på landslaget nå, er det ingen tvil om at han er klar for. Man kommer kun med om man er en av de beste i sin posisjon, og det er han, la Hjulmand til.

Eriksen noterte seg da for sin første assist for klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: