Menu
Christian Eriksen er tilbake i god form. Her i aksjon for Brentford i helgens kamp mot Burnley. Foto: John Walton / PA via AP / NTB

Eriksen tilbake på det danske landslaget etter kollapsen

Midtbanespiller Christian Eriksen er tatt ut på landslaget igjen, 276 dager etter at han kollapset i EM-kampen mot Finland.

Av NTB | 15.03.2022 11:40:16

Sport: Landslagssjef Kasper Hjulmand hadde Eriksen på sin liste da han tok ut troppen som skal møte Nederland og Serbia i privatkamper 26. og 29. mars.

– Han ligner på seg selv. Jeg har fulgt ham tett. Jeg var nylig i London for å se ham. Jeg så ham i trening og kamp, og han er meget god fysisk stand, sa Hjulmand, som ble kåret til årets trener i dansk fotball for 2021-sesongen.

Eriksen har spilt tre Premier League-kamper for Brentford siden han kom til klubben. I de to siste kampene har han spilt 90 minutter.

– Han har spilt på et imponerende høyt nivå. Han opptrer på kjent vis på banen. Det er fortsatt noe som kan forbedres. Det sier seg selv, men han spiller på et høyt nivå, sa Hjulmand.

– Jeg så ham på stadion i kampen mot Burnley, og han var kampens beste spiller, sa landslagssjefen.

Eriksen noterte seg da for sin første assist for klubben.

Eriksen har spilt 109 A-landslagskamper og scoret 36 mål for Danmark. Den danske midtbanespilleren falt om i EM-kampen mot Finland i fjor sommer. Han ble gjenopplivet på banen etter den dramatiske hjertestansen. I etterkant har han fått satt inn en pacemaker, som banet veien for at han nå kan gjenoppta karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: