Menu
Redde og fortvilte lagkamerater står i ring mens Christian Eriksen får behandling etter at han kollapset under Danmarks EM-kamp mot Finland. Foto: Wolfgang Rattay, Pool via AP / NTB

Eriksen segnet om under Danmarks EM-kamp: Hjerte- og lungeredning ute på banen

Christian Eriksen falt om ute på banen og ble liggende under Danmarks EM-kamp mot Finland. Han er kjørt til sykehus, og ifølge Uefa er tilstanden stabil.

Av NTB | 12.06.2021 19:22:38

Sport: Det er uklart hva slags helsesituasjon Eriksen er i, men bilder tyder på at han var ved bevissthet da han ble brakt av banen.

En fotograf i byråret Reuters sier ifølge Ekstra Bladet at han så at Eriksen løftet armen til pannen mens han ble båret mot garderoben.

TV-bildene viste at det ble satt i gang hjerte- og lungeredning ute på banen. Resten av det danske laget stilte seg i ring rundt spilleren mens lagkameraten fikk behandling, tydelig preget av den dramatiske situasjonen.

En rekke leger og annet helsepersonell tok seg også ut på banen for å behandle Eriksen. Etter nesten et kvarter ble han båret ut mens vakter holdt opp laken for å hindre innsyn.

Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

Det var etter drøyt 42 minutters spill at Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinjen i Parken. Han hadde vært på et løp inn i feltet, men Paulus Arajuuri klarerte ballen ut over sidelinja. Eriksen løp ut mot sidelinja, og innkastet ble tatt mot ham, men i stedet for å dempe ballen falt han forover og ble liggende.

Både med- og motspillere vinket umiddelbart for å få leger inn på gressmatten.

Kampen er avbrutt på grunn av den stygge hendelsen. Spillere og dommere har gått i garderoben. Publikum fikk over høyttaleranlegget om å bli sittende og avvente videre informasjon.

Uefa meldte i halv åtte-tiden at det er avholdt et krisemøte med de to lagene og kamplederne, og at ny informasjon vil bli gitt 19.45.

Flere av spillerne gråt mens Eriksen fikk behandling.

(©NTB)

Flere nyheter: